Nevesinje: Članovi SRD „Zalomka“ spalili mrežu krivolovcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Članovi SRD „Zalomka“ spalili mrežu krivolovcima

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:24.04.2017.

Članovi Sportsko-ribolovnog društva „Zalomka“ zaplijenili su i spalili ribarsku mrežu dugu 80 metara koja je otkrivena u krivolovu. Tako su iskazali opredijeljenost da čuvaju riblji fond, ali i poručili krivolovcima da će njihove nečasne radnje biti zakonski sankcionisane.

Predsjednik SRD „Zalomka“ Gradimir Spremo potvrdio je da je ribočuvarska služba mrežu za sada nepoznatog lica pronašla u mrijestilištu jezera Alagovac, u  zoni stroge zabrane ribolova. Sva riba je oslobođena i vraćena u jezero. Spremo podsjeća na stalnu zabranu ribolova u zoni mrijestilišta, od Vojničke plaže preko Bare, pa sve do početka jezera prema Pomakovcima. Na tom dijelu su istaknute i table upozorenja.

Nevesinjski ljubitelji prirode i ribolova naglašavaju da su prema planu Društva za ovu godinu izvršili poribljavanje rijeke Zalomke lovnom kalifornijskom i potočnom pastrmkom, a planiraju i poribljavanje Alagovca sa mlađi šarana i angažovanje ronilaca za uzorkovanje dna jezera.

Mreza 3


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: