Trebinjci na vatrogasnoj obuci u Moskvi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjci na vatrogasnoj obuci u Moskvi

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:24.04.2017.

Tim trebinjskih i bilećkih vatrogasaca i civilne zaštite nalazi se na 15-dnevnoj obuci na Akademiji civilne zaštite Ruske federacije u Moskvi.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk za Radio Trebinje kaže da je riječ je o obuci vatrogasaca na takozvanim inovacionim tehnikama gašenja požara u urbanim sredinama, a koju je Civilna zaštita RS dogovorila u saradnji sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom u Nišu.

Ćuk ističe da je velika čast što su naši vatrogasci trenutno na jednoj vrsnoj obuci.

„Mi smo poslali dva vatrogasca zajedno sa  jednim vatrogascem iz Bileće i jednim pripadnikom Civilne zaštite HET-a. Svakodnevno smo u kontaktu. Obuke su teške, ali, kako kažu – veoma kvalitetne. Susreli su se sa modernijom tehnikom i vidjeli dosta stvari koje mi nemamo, i nadam se da ćemo jednog dana imati“, istakao je Ćuk.

On dodaje da će se ovaj tim vratiti sa mnogo znanja koje će prenijeti ostalim vatrogascima pa će u narednom periodu rad biti još profesionalniji.

Stupili smo u kontakt i sa trebinjskim vatrogascem Slavkom Rudovićem koji nam je iz Moskve poslao fotografije i istakao za Radio Trebinje da je za osam dana, koliko boravi u velikoj ruskoj prestonici, stekao mnogo znanja.

„Svakodnevno imamo vježbe, obilazimo njihove vatrogasne jedinice i zaista sam presrećan što imam priliku da vidim sve ove nove tehnologije. Vrlo sam počastvovan što su me poslali na jednu ovakvu obuku“, istakao je Rudović za naš radio.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: