RiTE Gacko: Za remontne radove 8.700.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RiTE Gacko: Za remontne radove 8.700.000 KM

Izvor: Radio Gacko | Datum:25.04.2017.

Redovni godišnji remont postrojenja TE Gacko koji je počeo 1. aprila se odvija po planu i završen je značajan dio poslova – saznajemo od izvršnog direktora za proizvodnju električne energije i razvoj TE Borivoja Vujičića.

Rezultat slika za rite gacko

Prema riječima Vujičića završen je kapitalni remont turbonapojne pumpe i ventilatora dima,  a instalisana je i dodatna oprema na sistemu pneumatskog transporta pepela što će uticati na pouzdaniji rad elektrofilterskog postrojenja.

Na poslovima remonta su angažovani radnici ovog kolektiva dok će specijalističke poslove obaviti stručnjaci iz Rusije, Ukrajine, Češke i Finske.

Rermontni radovi će koštati oko 8 700 000 maraka, od čega su investicije 3 miliona 700 hiljada maraka, rezervni dijelovi i materijal 2 miliona 200 hiljada maraka. Značajan dio novca će biti utrošen na radove i usluge na specijalističkim poslovima. Vujičić nije mogao precizirati koliko novca će biti izdvojeno iz vlastitih sredstava, odnosno koliko otpada na kreditno zaduženje.

Iako je bilo planirano da remont traje četrdeset dana, tj do 10 maja, po svemu sudeći, biće okončan nekoliko dana ranije. Kako ističe Vujičić, hidraulična proba cijevog sistema će uslijediti već od 27. aprila,  a priključenje na mrežu se može očekivati 1. maja.

Ostvarenje plana proizvodnje u prvom kvartalu ove godine daje za pravo da se poslije remonta očekuje dobra pogonska spremnost i pouzdanost rada postrojenja.

Inače elektroenergetskim bilansom je predviđeno da TE Gacko u ovoj godini proizvede 1560 Gwh električne energije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: