PU Trebinje: Stanje bezbjednosti dobro | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PU Trebinje: Stanje bezbjednosti dobro

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.04.2017.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje, u prva tri mjeseca ove godine je dobro, ocijenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje.

U izvještajnom periodu evidentirano je 87 krivičnih djela, što je manje za 21 odsto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, istakao je Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

„U izvještajnom periodu evidentiran je 41 slučaj narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 41 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Evidentirano je 60 prekršaja, manje za 37 odsto. Prošle godine u ovom periodu za počinjene prekršaje bilo je prijavljeno pet maloljetnika, ove nemamo nijednog maloljetnika evidentiranog kao počinioca narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo narušavanja u većem obimu, tj. sa pet ili više lica“, istakao je Laketa.

Prema riječima Siniše Lakete načelnika Sektora policije Policijske uprave Trebinje u prva tri mjeseca ove godine evidentirano je 78 saobraćajnih nezgoda što je više za jednu nezgodu nego u istom periodu prošle godine.

„Evidentirane su 64 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, pet sa teškim tjelesnim povredama i devet sa lakim tjelesnim povredama. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, za razliku od uporednog perioda prošle godine kada je jedno lice izgubilo život“, dodao je on.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje dogodilo se 70 krivičnih djela iz opšteg kriminaliteta, što je za 28 odsto manje u odnosu na uporedni period, rekao je Bojan Dabić, načelnik Sektora kriminalističke policije.

„Sedam je iz oblasti privrednog kriminaliteta, šest iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i četiri iz oblasti – bezbjednosti javnog saobraćaja“, zaključio je Dabić.

Na današnjoj konferenciji za novinare, istaknuto je da dobrom stanju bezbjednosti doprinosi dobra saradnja policije sa građanima, lokalnim zajednicama i vladinim i nevladinim organizacijama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: