Učenice Muzičke škole iz Nevesinja uspješne na takmičenju u Lazarevcu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Učenice Muzičke škole iz Nevesinja uspješne na takmičenju u Lazarevcu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.04.2017.

Nina Golijanin, učenica Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ iz Nevesinja, u klasi profesorke Dragane Budalić, osvojila je prvu nagradu u kategoriji drugih razreda na takmičenju iz solfeđa i teorije muzike, „Memorijal Ljiljana Đorđević Škarica“, održanom u Lazarevcu. Drugo mjesto u istoj kategoriji pripalo je, takođe, učenici Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ iz područnog odjeljenja u Gacku, Jani Antelj, u klasi profesora Boja Miloševića.

UČENICE MŠ „SVETI ROMAN MELOD“ USPJEŠNE NA TAKMIČENJU U LAZAREVCU

Pohvale su dobile Ivana Đerić, Anđela Budalić i Sara Adžić.

U cilju afirmacije i popularizacije solfeđa i teorije muzike, Muzička škola „Marko Tajčević“ u Lazarevcu i Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije  organizuju takmičenje učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola. Naziv takmičenja ukazuje na jednog izuzetno aktivnog i plodnog pedagoga na polju pedagogije solfeđa i teorije muzike. Profesorka Ljiljana Đorđević Škarica (1930-1990) kao radnik MŠ „Mokranjac“ u Beogradu, odnjegovala je veliki broj uspješnih pedagoga i autor je više udžbenika iz predmeta solfeđo.

Ova manifestacija izraz je zahvalnosti Ljiljani Đorđević Škarici  i ujedno pokazuje značaj rada na ovim predmetima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: