Nevesinjski planinari krenuli na pokloničko putovanje do manastira Ostrog | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski planinari krenuli na pokloničko putovanje do manastira Ostrog

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.04.2017.

Na pokloničko putovanje do manastira Ostrog danas su krenula 23 člana Planinarsko-ekološkog društva „Zimomor“ iz Nevesinja. Njihov put hodočašća vodi preko planinskih staza Hercegovine i Crne Gore.

NEVESINJSKI PLANINARI KRENULI NA POKLONIČKO PUTOVANJE DO MANASTIRA OSTROG

Hodočasnici, uglavnom mladi ljudi, okupili su se u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg i nakon blagoslova sveštenika Mladena Čalije krenuli na put dug 150 kilometara.

- Odlazak na poklonjenje moštima Svetog Vasilija je i hodočašće za Isusa Hrista - rekao je Čalija  i poželio planinarima da im Bog da snage da izdrže sve napore i dođu na odredište bez ikakvih problema.

Odvažni Nevesinjci u najznačajniji centar vjerskog hodočašća na pravoslavnim prostorima trebalo bi da stignu u ponedjeljak naveče.

Član PED „Zimomor“ Nikola Manigoda kaže da je planirano da prvo konačište bude u Slatu, drugo na Koritima i treće u Crkvicama. Naglašava da je ovogodišnje pješačenje do Ostroga masovnije nego prošle godine što im daje dodatnu snagu i motiv.

Nevesinjski ljubitelji prirode nedavno su pješačili i do manastira Žitomislić, a njihove izlete po hercegovačkim planinama teško je i prebrojati. Napore brzo zaborave, ali zato sjećanja na lijepa  druženja ne blijede.

Planinari h4


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: