Njemačka donacija: U Trebinje stigla oprema za bolji nadzor granice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Njemačka donacija: U Trebinje stigla oprema za bolji nadzor granice

Datum:06.05.2015.

donacija3Potpredsjednik Savezne policije Njemačke Jirgen Šubert potpisao je danas u Trebinju sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem sporazum o nastavku podrške njemačke policije Graničnoj policiji BiH u opremi i obuci, te uručio donaciju u opremi za potrebe Zajedničkog centra za policijsku saradnju između BiH, Crne Gore i Hrvatske, čije je sjedište u Trebinju.

donacija4

Kako je rečeno, u donaciji je oprema vrijednosti 100.000 KM za uređenje modernog kontrolnog centra za elektronsko praćenje kretanja automobila na graničnom području, sa video zidom za karte i pohranu podataka.

donacija2

“Mi u Njemačkoj smatramo da je vrlo bitno da sarađujemo sa svim zemljama kada su u pitanju prekogranične migracije. Poput ovoga u Trebinju, u našoj zemlji imamo iste zajedičke centre na granicama sa Poljskom, Češkom i Holandijom, a posredstvom kojih vrlo brzo možemo doći do informacija u vezi sa prekograničnim kriminalitetom, kao što su informacije vezane za ukradene automobile”, rekao je potpredsjednik Savezne policije Njemačke Jirgen Šubert.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da je Savezna policija Njemačke dugogodišnji partner koji godinama Graničnoj policiji u BiH pruža značajna finansijska i materijalno-tehnička sredstva.

“Ukupna donirana sredstva već iznose blizu 7,5 miliona KM. A isto tako, eksperti njemačke policije pripadnicima naše granične policije do sada su pružili preko 80 obuka. Važno je reći da je danas u Trebinju potpisan sporazum o nastavku te saradnje na daljoj profesionalizaciji naše policijske agencije” , istakao je Galić nakon prijema donacije, istakavši da će donirana oprema omogućiti kvalitetniji nadzor cijelog graničnog područja koje pokriva zajednički policijski centar u Trebinju, te da će Granična policija BiH nastaviti sa modernizacijom svoje operative kako bi isti kvalitet nadzora granice imali i drugi područni centri ove agencije.


Izvor: Radio Trebinje

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: