Prijem u čast Dučića u Bukureštu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijem u čast Dučića u Bukureštu

Datum:07.05.2015.

Prijem u čast Dučića u BukureštuAmbasada Srbije u Rumuniji priredila je večeras prijem povodom 75. godišnjice od dolaska Jovana Dučića kao prvog ambasadora Jugoslavije u Rumuniju.

Učestvovali su značajni predstavnici rumunskih i srpskih intelektualaca - poznati pisci i profesori, članovi Saveza Srba u Rumuniji, Srbi iz Temišvara i Bukurešta.

O Jovanu Dučiću govorili su jedan od najznačajnijih rumunskih pisaca Dumitru Radu Popesku, srpski pesnik i poslanik Srba u Rumunskom parlamentu Slavomir Gvozdenović, rumunski književni kritičar i izdavač Razvan Vonku, izdavač Saveza Srba u Rumuniji Ljubomir Stepanov.

Studenti Slavistike u Bukureštu priredili su veče kulture u okviru kojeg su predstavili fragmente iz stvaralaštva Jovana Dučića.

Ambasador Srbije u Rumuniji Branko Branković pokriva i ambasadu u Republici Moldaviji i upravo danas je u Kišinjevu predao akreditive predsedniku Moldavije Nikolajeu Timofti (Nikolae Timofti).

Večeras je bio prisutan i na prijemu u ambasadi i govorio o ličnosti i značaju Jovana Dučića

U centralnom delu Bukurešta postoji gimnazija koja nosi ime Jovana Dučića.


Izvor: Beta


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: