Posthumno odlikovanje vatrogascu Božidaru Vukaloviću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Posthumno odlikovanje vatrogascu Božidaru Vukaloviću

Datum:08.05.2015.

priznanje2U prostorijama trebinjske vatrogasne jedinice danas je uručeno posthumno odlikovanje Božidaru Vukaloviću.

Vukalovićevoj porodici zlatnu medalju Vatrogasnog saveza RS i zahvalnicu kolega iz trebinjske jedinice uručio je Danko Vuković, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

priznanje4

„Veliki profesionalac, čovjek koji ovo priznanje zasluženo dobio. Na trećoj sjednici Vatrogasnog saveza RS odlučeno je da se našem preminulom kolegi dodjeli zlatna medalja za požrtvovan rad u vatrogarstvu, a Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje odužila se zahvalnicom“, istakao je Vuković.

Nemanja Vukalović, sin pokojnog vatrogasca, istakao je da je veoma ponosan na ovo priznanje.

„Moj otac je ovo priznanje dobio zato što je bio dobar čovjek, dobar radnik i kolega, uvijek spreman da svima pomogne“, kaže Vukalović.

Kolege vatrogasci za Božidara imaju samo riječi hvale. Vaso Dursun i Milan Tepavčević ističu da im nedostaje rad sa pokojnim kolegom, jer je bio čovjek koji je u svemu bio požrtvovan i kao profesionalac i kao prijatelj, a prije svega kao čovjek.

Vatrogaci su danas posjetili i grob svog kolege na groblju u Konjskom. Vukalović je preminuo prije godinu dana, a u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje radio je pet godina.


Izvor: Radio TrebinjeKategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: