Potpisan sporazum o realizaciji projekta "Zeleni ekonomski razvoj-povećanje efikasnosti u javnim objektima na području BiH" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisan sporazum o realizaciji projekta "Zeleni ekonomski razvoj-povećanje efikasnosti u javnim objektima na području BiH"

Datum:08.05.2015.

U okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj - povećanje efikasnosti u javnim objektima na području BiH“, finansiran od strane Švedske razvojne agencije SIDA i UNDP-a, na prijedlog službe za lokalni ekonomski razvoj, investicije i energetsku efikasnost (LER), identifikovan je objekat Gorica vrtića „Naša radost“ u Trebinju kao potencijalni objekt na kojem bi se u okviru projekta mogle sprovesti mjere eneregetske efikasnosti. Mjera povećanja energetske efikasnosti objekta jeste rekonstrukcija sistema grijanja kroz mjere izgradnjPotpisan sporazum o realizaciji projekta e kotla za grijanje na pelet i grijnih tijela.

Na osnovu navedenog, danas je u Gradskoj upravi u Trebinju potpisan sporazum o realizaciji navedenog projeketa. Sporazum su potpisali predstavnici UNDP-a i zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija.

Ukupna vrijednost projekta je 33. 000 KM, a finansiraće se 50 % sredstva iz sredstava donatora, a preostalih 50 % iz budžeta Grada Trebinja.

Svrha projekta je povećanje energetske efikasnosti objekta realizacijom identifikovane mjere energetske efikasnosti kroz projekat „Zeleni ekonomski razvoj – povećanje energetske efikasnosti u javnim objektima na području BiH“.

Pored energetskih ušteda koje su cilj projekta obezbijediće se dobri uslovi za odgoj djece koja su glavni korisnici ove ustanove.

Grad Trebinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: