Grad Trebinje osnažuje saradnju sa studentima Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad Trebinje osnažuje saradnju sa studentima Republike Srpske

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.05.2017.

Gradonačelnik Luka Petrović potpisao je sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu memorandum o saradnji Grada Trebinja i ovih organizacija koje okupljaju studente Republike Srpske.

Kako je rečeno, memorandum čije je potpisivanje inicirao Grad Trebinje, prvi je dokument ove vrste koji su krovne organizacije studenata potpisale sa nekom lokalnom samoupravom u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Luka Petrović kaže da je Grad Trebinje zainteresovan za bližu saradnju sa studentima, posebno Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čija dva fakulteta duže od dvije decenije okupljaju i obrazuju mlade u našem gradu.

„I u tom kontekstu, saradnja se odnosi na zajedničko djelovanje na omasovljenju volonterskog rada, razmjenu znanja i iskustava, zajedničke projekte koji doprinose rješavanju konktretnih problema studenata  u RS, kao i zajedničko učešće u organizovanju događaja koji podstiču studentski aktivizam, poput studentskih radnih akcija, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija“, istakao je Petrović.

Dušan Simanić, student prorektor UIS, ističe da će prva prilika za saradnju biti već u julu ove godine, kada će Trebinje biti domaćin tradicionalnog projekta – studentske škole za lidere.

Ovim memorandumom smo omogućili da Trebinje bude domaćin i mnogih drugih studenstkih manifestacija i projekata Unije studenata. Zato i vjerujem da je memoradum potpisan na obostrano zadovoljstvo“, kaže Simanić.

Izražavajući zahvalnost gradonačelniku Petroviću na razumijevanju i obećanoj podršci projektima studentskih organizacija, predsjednik Unije studenata RS Milan Milišić istakao je da je zajednički cilj potpisnika memoranduma – pokretanje mladih da svojim idejama i sugestijama unaprijede kvalitet studentskog života i uključe se u rješevanje konkretnih problema.

„Za nas je veoma dragocjeno što je jedan grad, veoma važan i za Republiku Srpsku i za naš univerzitet, prepoznao kvalitet manifestacija koje organizujemo, među kojima je i trodnevna škola za lidere, na kojoj se studenti sa oba naša univerziteta uče vještinama rukovođenja“, rekao je Milišić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: