Невесиње поздравило младост и љепоту: Испраћена још једна генерација матураната | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Невесиње поздравило младост и љепоту: Испраћена још једна генерација матураната

Извор: Радио Невесиње | Фото: Радио Невесиње | Датум:29.05.2017.

Средњошколски центар „Алекса Шантић“ испратио је синоћ још једну генерацију матураната. Традиционални дефиле градским улицама пратио је велики број грађана Невесиња који су изашли да поздраве ревију младости и љепоте.

M2

Матуранти су се окупили у холу Центра  гдје су направили заједничке фотографије са разредним старјешинама. Позирали су у свечаним одијелима и посебно уређеним фризурама.

Прије свечног дефилеа организован је обилазак Спомен собе и одавање почасти погинулим борцима Невесињске бригаде.

Насмијане дјевојке и младићи кренули су потом у шетњу градским улицама.

Младалачком љепотом и прелијепим креацијама плијенили су пажњу суграђана, родбине и пријатеља. Према свечаном протоколу дефиле је завршен на Тргу Алексе Шантића  полагањем цвијећа на бисту великог пјесника.

НЕВЕСИЊЕ ПОЗДРАВИЛО МЛАДОСТ И ЉЕПОТУ

Матуранти су се потом упутили у  салон "Милановић " гдје су уз пјесму, плес и подсјећања из ђачких дана испратили најљепше животно доба

Средње образовање стекла су 173 ученика: 72 гимназијалца, 47 машинских техничара, 27 економских техничара и 27 пословно – правних техничара.

Ђак генерације Јована Самарџић

Наставничко вијеће је и ове године бирало ђака генерације, а овај епитет понијела је гимназијлка Јована Самарџић. Цијењено школско признање заслужила је одличним успјехом, примјерним владањем и успјешним наступима на такмичењима из математике и физике.

Средњошколско образовање Јована памти по школским згодама и добром друштву, али и по учењу. Школовање ће наставити у Новом Саду гдје намјерава уписати Електро-технички факултет.

Јована је била ђак генерације и у Музичкој школи, али је ипак изабрала природне науке.

M6


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: