Невесињка Марија Радовић ниже музичке успјехе | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Невесињка Марија Радовић ниже музичке успјехе

Извор: Радио Невесиње | Фото: Радио Невесиње | Датум:29.05.2017.

Невесињска пијанисткиња Марија Радовић, ученица трећег разреда Средње музичке школе „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу, ниже нове музичке успјехе. Овог пута Марија је освојила лауреат првог степена у старијој категорији соло пијаниста на такмичењу словенских композитора одржаном у руском граду Белгороду у периоду од 19. до 22. маја.

marija Radović

Своје основно знање и технику свирања клавира 16-годишња пијанисткиња стекла је у Основној музичкој школи „Свети Роман Мелод“ у Невесињу. На путу успјеха Марију од почетних корака води професор Александар Станковић, коме дугује посебну захвалност.

„Поносна сам на остварени успјех у Белгороду. Огромну захвалност дугујем професору Александру Станковићу, на уложеном времену, стрпљењу и раду“, истакла је млада пијанисткиња, која овом приликом жели да охрабри младе генерације умјетника да што више дају значаја свом музичком образовању.

Марија Радовић већ је навикла на награде на великим такмичењима. Била је апсолутни побједник на Републичком такмичењу пијаниста у Бања Луци 2012. године, са освојених 100 поена, побједник међународних такмичења пијаниста у Лазаревцу, а сребрено признање освојила је на Међународном такмичењу у Велењу у Словенији 2012. године.

Ова талентована умјетница прве тактове на клавиру одсвирала је у осмој години.

Тања Ивковић


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: