Od druge polovine juna redovna isporuka pasoških knjižica!? | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od druge polovine juna redovna isporuka pasoških knjižica!?

Izvor: Nezavisne novine | Datum:02.06.2017.

Rukovodstvo grupacije "Milbauer" dalo je čvrste garancije predstavnicima Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) da će se proces isporuke pasoša normalizovati od druge polovine juna.

Rezultat slika za šalter za pasoš

Branimir Gojković, portparol Agencije, rekao je da je na sastanku, koji je održan u srijedu, dogovorena dinamika izrade pasoša u narednom periodu. "'Milbauer' će povećati isporuku pasoških knjižica kako bi se osiguralo da se riješe zahtjevi za izdavanje putnih isprava koji su na čekanju dužem od zakonskog roka. On je podsjetio da je, inače, zahtjev za izdavanje putne isprave nadležni organ dužan da riješi u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva, u skladu sa Zakonom o putnim ispravama BiH.

Od rukovodstva 'Milbauera' dobijene su čvrste garancije i uvjeravanja da će se proces isporuke pasoških knjižica stabilizovati od druge polovine juna, potvrdio je Gojković. Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, kaže da je ključni problem bio u tome što "Milbauer" nije osigurao repromaterijal, prevashodno papir za štampanje pasoških knjižica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: