Konobarica iz Trebinja vratila novčanik pun para | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Konobarica iz Trebinja vratila novčanik pun para

Izvor: Nezavisne novine | Datum:06.06.2017.

Zora Bokić, konobarica u restoranu "Drijen" koji se nalazi pored magistralnog puta Trebinje - Dubrovnik, pronašla je novčanik sa većom svotom novca, ali i sa cjelokupnom dokumentacijom Dine Barjaktarević i vratila ih vlasnici.

Barjaktarevićeva je rodom iz Trebinja, ali živi u Holandiji i s porodicom je bila tek stigla u rodni grad. Po dolasku na dubrovački aerodrom "Čilipi" Dina je sa suprugom Safetom i sinom Damirom svratila na osvježenje i ručak u restoran "Drijen", gdje inače navraćaju kad dođu u Trebinje i tu joj je ispao novčanik.

"Uveče, kad sam stigla kući, raspakovala sam se i shvatila da mi nema novčanika. Najprije sam pomislila da mi je ispao na aerodromskom parkingu i bojeći se da je tako i da ga neću pronaći - već sam razmišljala kako ću se morati odmah vratiti za Holandiju da poništim ličnu kartu, vozačku dozvolu i bankovne kartice", priča nam Dina.

Te noći, dodaje, nije ni spavala, a ujutro je sin Damir pošao nazad do aerodroma da traži novčanik, pa je svratio i u "Drijen" da i na tom mjestu upita da li su ga slučajno našli. Na vratima ga je dočekala nasmijana konobarica Zora koja je dan ranije pronašla novčanik i uredno ga odložila u najlonsku kesu da ga preda vlasnicima, ali ih te večeri, kako je kazala Damiru, nije htjela uznemiravati pretpostavljajući da su umorni od puta.

Zora Bokić ne želi medijsku popularnost jer je to, kako kaže, njena dužnost i obaveza da kao ugostiteljski radnik sve nađene stvari uredno ostavi i sačeka da vlasnici dođu po njih.

Dina, međutim, nije željela da njena dobrota i profesionalnost prođu nezapaženo, pa se na ovaj način, kako kaže, željela zahvaliti Zori i ukazati na njeno poštenje.

Ovo je drugi slučaj u posljednjih mjesec i po dana da pošteni Trebinjci vraćaju novac vlasnicima jer je početkom aprila radnik Komunalnog preduzeća Trebinje Rajko Bovan u bačenom dušeku pronašao vreću punu evra, koje je vratio vlasnici.

Nezavisne novine/V.Duka


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: