Čestitke medicinskom timu nevesinjske bolnice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Čestitke medicinskom timu nevesinjske bolnice

Datum:12.05.2015.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je, izvođenjem jedne od najsloženijih operacija, bolnica u Nevesinju dokazala da ima dobar tim ljekara i savremenu opremu.

Čestitke medicinskom timu nevesinjske bolnice"Stručnjaci su mi rekli da je to najsloženija operacija ikada izvedena u BiH", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i čestitao medicinskom timu nevesinjske bolnice i doktoru Predragu Pešku na složenom operativnom zahvatu.

U bolnici u Nevesinju juče je uspješno izvedena složena operacija jednjaka, koja je trajala osam časova. Složeni operativni zahvat izveo je medicinski tim koji su činila četiri ljekara iz Beograda i dva iz nevesinjske bolnice.

Ova vrsta operacija jednjaka ne radi se nigdje na prostoru bivše Jugoslavije osim u Beogradu, gdje je za 20 godina urađeno samo 50 takvih intervencija.

Bolnica u Nevesinju svečano je otvorena u oktobru prošle godine i jedna je od najsavremenijih ove namjene u regionu. Zadužbina je velikog humaniste Mihajla Labala, a za završetak izgradnje ove zdravstvene ustanove Vlada Republike Srpske obezbijedila je četiri i po miliona maraka.

Tada je najavljeno da će nova bolnica u Nevesinju, zahvaljujući savremenoj medicinskoj opremi, biti specijalizovana za hirurgiju, dijagnostiku i najkomplikovanije operativne zahvate.


Izvor: SRNA


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: