VUKOVCI OŠ „RISTO PROROKOVIĆ“ U POSJETI BEOGRADU: Udruženje Nevesinjaca po šesti put ugostilo najbolje učenike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

VUKOVCI OŠ „RISTO PROROKOVIĆ“ U POSJETI BEOGRADU: Udruženje Nevesinjaca po šesti put ugostilo najbolje učenike

Izvor: Slobodna Hercegovina | Datum:14.06.2017.

Prethodna tri dana, Udruženje Nevesinjaca u Beogradu, uživalo je sa najboljim učenicima osnovne škole „Risto Proroković“ iz Nevesinja na čelu sa direktoricom Marom Saran i profesoricom Zoricom Skipina koji su nam bili dragi gosti.

Ovo je šesta generacija „Vukovaca“, koja u organizaciji našeg Udruženja boravi u Beogradu.

Ideju da nagradimo najuspešnije učenike, rodila se spontano i čuvamo je kao brend, a sve u funkciji podsticanja i motivisanja đaka da ih bude svake godine više.

Stvarnost pokazuje da nam je namjera bila ne samo plemenita već plodotvorna, a koja se iskazuje kroz sve veći broj odličnih učenika. Prve godine ih je bilo osam, a ove godine broj „Vukovaca“ se popeo na dvadeset i dva.

Udruženje je u okviru svojih mogućnosti osmislilo program posjete vodeći računa da odabrane destinacije kod djece izazove emocije i znatiželju.

Sudeći po iznesenim utiscima na završetku posjete i iskazanim zadovoljsvom, učenici su nas uvjerili da smo dobro osmislili program, a on je obuhvatao upoznavanje sa znamenitostima Beograda.

Tako su nevesinjski učenici imali priliku da vide brojna značajna mjesta poput Kalemegdana, Hrama Sv. Save, Narodne biblioteke, manastira Rakovice, Avale…

Poseban doživljaj bio je plovidba brodom Savom i Dunavom.

Pored svih nabrojanih ljepota, učenici iz Nevesinja su se najviše obradovali posjeti bratskoj školi „Duško Radović na Novom Beogradu. Sasvim očekivano obzirom da su nam priredili veličanstven doček.

Trebalo bi nam mnogo prostora ako bismo pobrajali sve aktivnosti, ali se mora pomenuti školski hor koji nas je oduševio horskim pjevanjem i maestralnim izvođenjem djela Betovena, Vagnera, Carevca…

Udruženje se posebno zahvaljuje na srdačnom dočeku direktoru škole Njegušu Zejaku kao i svom nastavnom osoblju koji su nam upriličili divne trenutke.

V. Dragović / Udruženje Nevesinjaca u Beogradu


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: