Za modernizaciju puta Nevesinje-Berkovići oko 3 miliona evra bespovratne pomoći? | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za modernizaciju puta Nevesinje-Berkovići oko 3 miliona evra bespovratne pomoći?

Izvor: eKapija | Datum:15.06.2017.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je juče Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja aranžmana o bespovratnoj pomoći iz Programa ORIO za modernizaciju regionalnog puta R-435, Nevesinje – Berkovići, između ministra za vanjsku trgovinu i razvojnu saradnju Holandije i ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Cilj aranžmana je modernizacija regionalne ceste Nevesinje – Berkovići, unapređenje sigurnosti prometa i protoka ljudi i roba, te osnaživanje održivog ekonomskog razvoja. Aranžmanom se, u okviru Programa bespovratne pomoći Holandije (ORIO), za ove svrhe dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 2.927.509 eura, što predstavlja 35% od ukupno procijenjenog iznosa potrebnog za modernizaciju ove regionalne ceste, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Prijedlog osnova biće upućen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: