Danas obilježavanje 25 godina od stradanja Srba u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Danas obilježavanje 25 godina od stradanja Srba u Mostaru

Izvor: Srna | Datum:15.06.2017.

U Mostaru se danas obilježava 25 godina od stradanja 29 srpskih civila i vojnika na lokalitetu Buna, te 386 Srba iz doline Neretve, koji su ubijeni 14, 15. i 16. juna 1992. godine.

Četvrt vijeka od stradanja Srba u Mostaru biće obilježeno bacanjem cvijeća u rijeku Bunu kod Mostara i služenjem parastosa u Crkvi Svete Trojice u Mostaru.

Na taj način nevesinjska Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila obilježiće Dan nestalih i poginulih hercegovačke regije u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na lokalitetu Buna 15. juna 1992. godine poginulo je 18 srpskih boraca i 11 civila, čime je počeo egzodus srpskog naroda u Mostaru i okolini.

Istog dana granatiran je i zapaljen najljepši pravoslavni hram na ovim prostorima - Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru.

Prema podacima nevesinjske Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, 25 godina nakon progona i stradanja srpskog stanovništva u dolini Neretve i dalje je nepoznata sudbina 85 lica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: