Требиње дочекује дјецу из Звечана | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Требиње дочекује дјецу из Звечана

Извор: Радио Требиње | Датум:16.06.2017.

Требиње ће од 17. до 24. јуна угостити 50-оро ученика и троје наставника основних школа из Звечана са Косова и Метохије.

Ученици са Косова биће смјештени у породицама требињских основаца, који су исказали жељу да буду домаћини својим вршњацима.

Боравак дјеце из Звечана дио је пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који организује Удружење грађана „Ветерани ФК Врбас и пријатељи“ Бања Лука – Одбор за помоћ Србима са Космета.

„Долазак ученика из Звечана очекује се у поподневним часовима у суботу, 17. јуна, а дочек ће бити организован на платоу испред Дома ученика у Требињу. За вријеме боравка, за ученике из Звечана, Градска управа припремила је програм боравка, којим је предвиђено да се упознају са свим знаменитостима нашег града“, саопштено је из Градске управе.

Требиње је једина локална заједница из источне Херцеговине у овом пројекту, међу једанаест градова и општина Републике Српске који ће ове године примити 650 основаца са Косова и Метохије.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: