Radi bezbjednosti građana i turista: Policija najavila pojačan nadzor u ljetnoj sezoni | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radi bezbjednosti građana i turista: Policija najavila pojačan nadzor u ljetnoj sezoni

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.06.2017.

U narednom periodu na mjestima na kojim najčešće dolazi do narušavanja javnog reda i mira biće povećan broj policijskih službenika Policijske uprave Trebinje, potvrdila je Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje.

Rezultat slika za cjb trebinje

„Takođe, preduzet je niz opertivno-taktičnih mjera i radnji s kojima se ovakva mjesta kao i lica koja su sklona činjenju narušavanja javnog reda i mira stavljaju pod kontrolu, te im se na taj način ukazuje da su ovo društveno neprihvatljiva ponašanja. Kako se u narednom periodu očekuje priliv domaćeg stanovništva i povećan broj turista i samim tim veći broj organizovanih svirki u ugostiteljskim objektima – policijski službenici će povećati aktivnosti“, objašnjava Cvijetić.

Ona navodi da su ranije preduzete mjere i radnje na planu povećanja bezbjednosti građana dale izuzetne rezultate što potvrđuje i uporedna statistika za ovu i prošlu godinu.

U periodu januar – maj ove godine, dodaje ona, evidentirano je 96 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, gdje su počinjena 122 prekršaja, što je u odnosu na uporedni period prethodne godine manje za oko 20%.

Cvijetićeva je dodala da je prekršaja po članu 12. Zakona o javnom redu i miru – „Tuča i fizički napad“ u prvih pet mjeseci 2017. godine bilo 33, što je za 41% manje u odnosu na lanjskih 56 slučajeva.

„Od januara do maja 2017. godine evidentirano je 12 krivičnih djela iz grupe ‘Krivična djela protiv života i tijela‘, što je za 50% manje nego u istom periodu 2016. godine. Riječ je o šest krivičnih djela ‘Laka tjelesna povreda‘ i šest krivičnih djela‘Teška tjelesna povreda‘“, kaže ona i zaključuje da je za 12 krivičnih djela u 2017. godini u 13 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu prijavljeno 16 počinilaca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: