Gužva na kastingu: Svi bi u „Nemanjiće“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gužva na kastingu: Svi bi u „Nemanjiće“

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:16.06.2017.

Ekipa serije „Nemanjići: Rađanje kraljevine“ danas je na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje organizovala kasting za statiste potrebne za scene koje će narednih dana biti snimane u našem gradu i okolini.

Trebinjski kasting za do sada najveći igrani projekat Radio televizije Srbije, koji po scenariju Gordana Mihića na malom ekranu oživljava vrijeme i ličnosti naslavnije srpske srednjevjekovne dinastije – privukao je veliki broj naših sugrađana, posebno mladih, koji su poželjeli da budu dio serijala o Nemanjićima.

Dio ekipe serije, koji je sa saradnicima iz Trebinja angažovan na odabiru lokacija za snimanje, još prije nekoliko dana stigao je u naš grad, ostatak ekipe i kamioni sa tehničkom opremom stigli su jutros, a „prva klapa“ planirana je već za sutra.

„Snimaćemo ovdje nekih sedam-osam dana. Dijelom je to radnja koja se po scenariju zaista odvija u Hercegovini, a dijelom će to biti scene koje se odnose na Atos i primorje. Što se tiče angažmana glumaca i statista iz Trebinja, agencija koja se bavi kastingom već je kontaktirala ovdašnje glumce, a statista će biti angažovano između 120 i 150, širokog dijapazona starosne dobi – od 16 do 70 godina“, kaže za Radio Trebinje producent serije Miško Stevanović.

On ističe da nije slučajnost što je Trebinje počesto na meti filmadžija: većina ga doživljava jedinstveno lijepim gradom, sa jednako lijepim pejsažima i izuzetno gostoljubivim ljudima.

Filmske ekipe vraćaju se iz Trebinja sa najboljim iskustvima i najljepšim utiscima. Trebinje je stvarno jedinstveno. U Trebinju je i naš veliki poslovni partner, bez koga ove serije teško da bi bilo – Rodoljub Drašković, odnosno kompanija „Svislajon“. Tako da imamo više razloga zbog kojih dolazimo u Trebinje“, ističe on.

Stevanović za Radio Trebinje otkriva još jednu trebinjsku zanimljivost vezanu za „Nemanjiće“: pedesetak srednjevjekovnih mačeva za potrebe snimanja serije urađeno je upravo u našem gradu – u pogonu SL „Industrije alata“.

On ne sumnja da će se dobra iskustva prethodnih filmskih ekipa sa Trebinjem ponoviti i na snimanju ovog RTS-ovog projekta, zbog čega jug Hercegovine može da očekuje – novi dolazak „Nemanjića“.

„Namjera RTS-a je da radi i drugu sezonu ‘Nemanjića‘ i sasvim je moguće da ćemo ponovo doći sa ovakvim projektom u Trebinje i Hercegovinu, ali ovoga puta, mislim – na malo duže vremena“, ističe on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: