Počela prijava za upis na fakultete: U Trebinju 145 mjesta za buduće brucoše | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela prijava za upis na fakultete: U Trebinju 145 mjesta za buduće brucoše

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.06.2017.

Na tri visokoškolske ustanove u Trebinju, gdje je danas počela prijava svršenih srednjoškolaca za upis na prvu godinu, u akademskoj 2017/2018. otvoreno je ukupno 145 mjesta za buduće brucoše.

U prvi ciklus studija na Fakultet za prozvodnju i menadžment upisaće se 55 studenata na dva studijska programa, kaže Dušan Jokanović, dekan ovog fakulteta.

„Na studijski program Industrijski menadžment upisaće se 22 studenta od čega 15 na budžet, pet na sufinansiranje i dva strana državljanina. Što se tiče Industrijskog inženjerstva za energetiku – tu ćemo upisati 33 studenta, od čega 20 na budžet, deset na sufinansiranje i tri strana državljanina“, objašnjava Jokanović i dodaje da će na ovoj visokoškolskoj ustanovi u drugom ciklusu studija biti i novina.

„U drugom ciklusu studija upisaćemo ukupno 16 studenata po sljedećim kvotama: na Industrijski menadžment – pet studenata na budžet, dva studenta na sufinansiranje i jedan strani državljanin. A novina je što prvi put, po osnovu licenciranja od strane Vlade RS , ove godine upisujemo i u drugi ciklus studijskog programa Industrijsko inženjerstvo za energetiku – i to pet studenata na budžet, dva na sufinansiranje i jednog stranog državljanina“, zaključuje on.

Akademija likovnih umjetnosti Trebinje, koja takođe radi pri Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, ove godine upisaće ukupno 20 studenata, od čega deset na budžet, pet na sufinansiranje i pet stranih državljana.

Visoka škola za Turizam i hotelijerstvo, koja je u sastavu Univerziteta u Banjaluci, na trogodišnji studijski program upisaće 40 studenata, od čega po 15 na budžet i sufinansiranje a deset vanrednih. Na četverogodišnji studijski program – Poslovna ekonomija turističke privrede biće upisano 30 studenata, po deset na budžet, sufinansiranje i vanrednih.

Prijemni ispiti na sve tri visokoškolske ustanove počinju 26. juna.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: