Norveška obezbjedila 35.000 KM za obnovu Osnovnog suda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Norveška obezbjedila 35.000 KM za obnovu Osnovnog suda

Datum:13.05.2015.

Sredstva za sanaciju štete od požara u Osnovnom sudu u Trebinju, u iznosu od 35.000 KM, obezbijedila je Vlada Norveške posredstvom projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa koji provodi Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH.

Norveška obezbjedila 35.000 KM za obnovu Osnovnog sudaDirektor Sekretarijata VSTS BiH Admir Suljagić na današnjoj sjednici upoznao je članove Savjeta o šteti nastaloj u Osnovnom sudu u Trebinju uzrokovanoj požarom koji je izbio u zgradi suda 14. aprila, kao i o aktivnostima na obezbjeđivanju potrebnih finansijskih sredstava za sanaciju štete.

IZ VSTS BiH saopšteno je da je, odmah nakon izbijanja požara, stupljeno u kontakt sa predstavnicima Osnovnog suda u Trebinju i da je izvršena analiza stanja i procjena štete.

Utvrđeno je da je Osnovni sud u Trebinju pretrpio znatnu štetu, kako na objektu, tako i na namještaju i informatičkoj opremi. Manja šteta nastala je i na sudskim predmetima, a uništene su i elektroinstalacije.

U toku je odabir izvođača sanacionih radova, saopšteno je iz VSTS BiH.

Ovim aktivnostima VSTS nastoji obezbijediti normalne uslove za rad, te otkloniti opasnost po život i zdravlje zaposlenih, te korisnika usluga suda.

Izvor: Srna


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: