Србија, БиХ, Црна Гора и Македонија траже од ЕУ укидање роминга | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Србија, БиХ, Црна Гора и Македонија траже од ЕУ укидање роминга

Извор: Срна | Датум:20.06.2017.

Министри задужени за телекомуникације из Србије, БиХ, Црне Горе и Македоније постигли су данас договор да Европској комисији упуте писмо у коме траже да се одлука о укидању роминга у земљама ЕУ прошири и на ове четири земље.

У току дана требало би да буде усаглашен садржај и текст писма које ће бити упућено потпредсједнику Европске комисије за јединствено дигитално тржиште Андрусу Ансипу, саопштено је из Министарства трговине туризма и телекомуникација Србије.

Писмо ће потписати министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић, министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско, министар економије Црне Горе Драгица Секулић и министар за информационо друштво и администрацију Македоније Дамјан Манчевски.

Љајић је подсјетио да је слична иницијатива покренута прије двије године, али да она тада није прихваћена. Он је нагласио да су Србија, БиХ, Црна Гора и Македонија прије три године потписале споразум о међусобном снижавању цијена роминга, захваљујући којем се већ три године постепено снижавају цијене услуга роминга у региону.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: