Hercegovačka kuća u Dučićevoj ulici: Tradicionalni proizvodi Trebinja na jednom mjestu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hercegovačka kuća u Dučićevoj ulici: Tradicionalni proizvodi Trebinja na jednom mjestu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:21.06.2017.

Trebinje uskoro dobija „Hercegovačku kuću“. Objekat koji će služiti za promociju i prodaju tradicionalnih hercegovačkih proizvoda biće smješten na atraktivnoj lokaciji – u Dučićevoj ulici, gdje su u toku radovi na adaptaciji 60-ak kvadratnih metara prostora za ovu namjenu.

„Hercegovačkom kućom“ upravljaće Agrarni fond grada Trebinja, a biće na usluzi svim trebinjskim poljoprivrednicima – koji će ovdje moći da prodaju tradicionalne hercegovačke proizvode i prerađevine, kao i turistima i našim građanima koji će u ovom prodajnom objektu moći da trguju i u vremenu kada trebinjska pijaca ne radi.

Ovdje će se prodavati sve ono tradicionalno što Trebinje može da proizvede – od sira, meda, vina do prerađevina od ljekovitog bilja – kako bi turistima, kojih je sve više u našem gradu, sve na jednom mjestu bilo dostupno. ‘Hercegovačka kuća’ u toku turističke sezone radiće cjelodnevno, čime smo odgovorili na problem – da trebinjska pijaca radi samo do 14 časova i da turisti koji u naš grad dolaze u drugim dijelovima dana nemaju priliku da kupe nešto od proizvoda Hercegovine“, kaže za Radio Trebinje direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina.

On je rekao da je ideja Agrarnog fonda dobila punu podršku Gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem, što je i omogućilo da se krene u njenu realizaciju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: