Pomoć za najugroženije iz Amerike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pomoć za najugroženije iz Amerike

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:30.06.2017.

Porodica Galeb iz Kalifornije, hercegovačkog porijekla, uručila je danas donaciju od ukupno 9.500 dolara socijalno ugroženim porodicama u Trebinju.

Prema riječima poznatog humaniste Slobodana Galeba, koji je u Kaliforniju otišao prije 58 godina, povod dolaska svake godine u naš grad je da se hercegovački narod pomogne koliko je moguće.

„Oko deset godina Kolo srpskih sestara u Kaliforniji organizuje skupljanje novca za naš narod u Trebinju. Ove godine su skupili 4.500 dolara i ja sam dodao 5.000 dolara. Vi znate kome je najpotrebnije, a mi ćemo se truditi da nastavimo pomagati koliko god je moguće“, istakao je Galeb.

Borislav Grubač, direktor Centra za socijalni rad Trebinje kaže da je oko 80 najugroženijih porodica danas dobilo pomoć.

„Pomoć nam je od izuzetnog značaja. Porodica Galeb nam pruža podršku već deset godina i neizmjerno smo im zahvalni na tome“, dodao je Grubač.

Slobodan Galeb, osnivač je i Očne fondacije „Galeb“ pri Bolnici Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: