Nevesinje: Borce najviše muči nezaposlenost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Borce najviše muči nezaposlenost

Datum:18.05.2015.
Na sinoćnjoj  sjednici Skupštine Opštinske boračke organizacije Nevesinje jednoglasno je prihvaćen izvještaj o radu Organizacije u prošloj godini i Program rada za 2015. godinu. Razgovarano je i o drugim pitanjima od interesa za boračku populaciju.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Obrad Grahovac naglasio je da je u prošloj godini završen Program potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.  Pokrenuta je i inicijativa za izgradnju centralnog spomenika za poginule borce i dostojno  obilježene manifestacije koje njeguju tradiciju oslobodilačkih ratova i bitaka iz proteklog rata. Ukazujući da je najveći problem ove populacije nezaposlenost Grahovac je  rekao da je Opštinska boračka organizacija davala preporuke određenim poslodavcima, ali da one nisu ispoštovane.

Podnoseći finansijski izvještaj za prošlu godinu predsjednik BO  je  rekao da je ostvareno samo 45% sredstava predviđenih opštinskim budžetom.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Siniša Šipovac  rekao je da u Nevesinju ima 430 RVI, od čega je 65 nezaposleno. Na Birou je i 707 demobilisanih boraca i 44 djece poginulih boraca, istaknuto je u izvještaju.

U Programu rada za tekuću godinu naglašeno je da će prioritet biti  zaštita ustavne pozicije  Republike Srpske i borba za bolji status boraca.  U fokusu interesovanja nevesinjske Boračke organizacije biće i zapošljavanje, zdravstvena i socijalna zaštita, nastavak stambenog zbrinjavanja i obilježavanje značajnih datuma iz proteklog rata.

U diskusijma članova Skupštine najčešće teme su bile zapošljavanje, stambeno zbrinjavanje, borački dodatak, odlikovanja i otkup stambenih jedinica.

Na kraju zasjedanja borci su obaviješteni da će ove godine za Vidovdan, po prvi put biti održan pomen svirepo ubijenim mještanima Zaborana u junu 1992. godine.


Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: