Dobroj bezbjedonosnoj situaciji doprinijeli i građani | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dobroj bezbjedonosnoj situaciji doprinijeli i građani

Datum:18.05.2015.

Bezbjednosna situacija na području istočne Hercegovine je dobra, čemu su doprinijele preventivno-represivne aktivnosti koje provodi Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje na području koje pokriva, te saradnja sa građanima, rekao je novinarima načelnik CJB Milivoje Vuković.

Dobroj bezbjedonosnoj situaciji doprinijeli i građaniVuković je, govoreći o aktivnostima za april ove godine, istakao da su evidentirana 24 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, 32 saobraćajne nezgode, od kojih samo jedna sa težom tjelesnom povredom, kao i 36 krivičnih djela.

Vuković je podsjetio da je policija dokumentovala i nadležnom tužilaštvu podnijela 31 izvještaj kojim su obuhvaćena 32 lica.

Načelnik Sektora policije Bojan Dabović istakao je da u Trebinju u toku proteklog mjeseca nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

"Na području Gacka evidentirano je devet, Trebinja šest, Nevesinja pet, Bileće tri i Berkovića jedno narušavanje javnog reda i mira, dok u Ljubinju nije evidentiran nijedan ovakav slučaj", rekao je Dabić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Mmiljanović potvrdio je da je u aprilu dokumentovan pad krivičnih djela u odnosu na prošlu godinu.

U CJB istakli su da su, nakon terorističkog akta u Zvorniku, sve organizacione jedinice Centra pojačale aktivnosti na obezbjeđenju objekata MUP-a, škola, vrtića i drugih pojedinih institucija.

Nadležni u Centru istakli su da se situacija kada je riječ o terorizmu i ekstremizmu prati u okviru redovnih aktivnosti MUP-a i da će tako biti i na području CJB Trebinje.


Izvor: Srna


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: