Održan sastanak u Nevesinju: Šansa za nezaposlene žene žrtve nasilja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan sastanak u Nevesinju: Šansa za nezaposlene žene žrtve nasilja

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:24.07.2017.

Fondacija „Ženski centar“ Trebinje održala je danas sastanak u Policijskoj stanici Nevesinje, na temu žrtve porodičnog nasilja.

ŠANSA ZA NEZAPOSLENE ŽENE ŽRTVE NASILJA

Osim redovnih tema o nasilju, na sastanku je predstavljena nova šansa za nezaposlene žene žrtve nasilja, koja se odnosi na mogućnost apliciranja Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske za nepovratna novčana sredstva u svrhu samozapošljavanja.

Član udruženja Ženskog centra Vera Bulut ističe da je ovaj projekat pokrenut kao inicijativa nevladinih organizacija i da je prepoznat kao prioritet za zapošljavanje ranjive kategorije žena.

̶  Na konkurs koji je bio raspisan u maju, niko se nije javio i iskoristio pravo na nepovratna sredstva. Razlog tome navode strah od okoline, strah od odbacivanja, narušavanja ugleda porodice, kao i nedovoljno informisanje - ističe Bulut. Raspisivanje sljedećeg konkursa planirano je u prvom tromjesečju naredne godine.

Na području Trebinja, zajedno sa Banja Lukom provodi se i pilot projekat koji ima za svrhu da se žtrvama nasilja pronađe osoba od povjerenja, kao stručna i moralna podrška u procesu dokazivanja nasilja, kao primjer dobre prakse Crne Gore.

Zorica Munišić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: