Neće biti predložena smjena Gorana Zupca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Neće biti predložena smjena Gorana Zupca

Datum:18.05.2015.

Sarajevo - Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH nisu danas prihvatili da Savjetu ministara BiH bude upućen prijedlog za suspenziju ili smjenu direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ Gorana Zupca.

Neće biti predložena smjena Gorana Zupca

Prijedlog o suspenziji ili eventualnoj smjeni direktora SIPA-e Nezavisni odbor upućuje Savjetu ministara BiH koji ga odbija ili uvažava. Da bi prijedlog bio prihvaćen za njega mora biti sedam od devet članova Nezavisnog odbora.

Član Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija u nekoliko navrata je pokretao inicijativu o suspenziji ili smjeni Zupca.

Inicijativa za suspenziju Zupca sa pozicije direktora SIPA-e i ranije je pokretana i to u vrijeme kada je on bio samo optuženi, a ne i osuđenik, ali takav prijedlog Ministarstva bezbjednosti BiH nije usvojen na Nezavisnom odboru, te je “pao” zbog dva glasa protiv.

Zubac je 5. marta osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, odnosno dvije godine uslovno, nakon što je proglašen krivim za nesavjestan rad u službi.

Iz Parlemntarne skupštine BiH saopšteno je da je odlučeno da članovi Odbora u roku od sedam dana dostave eventualne primjedbe na Prijedlog izvještaja o radu Odbora za 2014. godinu, kako bi se Nezavisni odbor o njemu odredio na narednoj sjednici.


Izvor: Glas Srpske


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: