Nevesinje: Područne škole u Pridvorcima, Odžaku, Zovom Dolu i Kifinom Selu ostaju devetorazredne | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Područne škole u Pridvorcima, Odžaku, Zovom Dolu i Kifinom Selu ostaju devetorazredne

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.07.2017.

Vlada Republike Srpske  usvojila je juče Informaciju o mreži osnovnih škola sa prijedlogom racionalizacije.

PODRUČNE ŠKOLE U PRIDVORCIMA, ODŽAKU, ZOVOM DOLU I KIFINU SELU OSTAJU DEVETORAZREDNE

Područna odjeljenja Osnovne škole „Risto Proroković“ u Pridvorcima, Odžaku, Zovom Dolu i Kifinom Selu  i u narednoj školskoj godini nastaviće da rade kao devetorazredna, ali će biti potrebno da se u skladu sa članom 35. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, odjeljenja od šestog do devetog razreda kombinuju.

„Imajući u vidu udaljenost pojedinih područnih odjeljenja od centralnih škola i nemogućnost organizovanja prevoza učenika ova područna odjeljenja će nastaviti da rade kao devetorazredna", saopšteno je iz Vlade RS.

Zbog nedovoljnog broja učenika, od školske 2017/2018. godine pet područnih devetorazrednih odjeljenja u Republici Srpskoj nastaviće sa radom kao područna petorazredna odjeljenja, a 15 područnih petorazrednih odjeljenja prestaće sa radom.

Prilikom racionalizacije mreže škola, Ministarstvo prosvjete i kulture vodilo se najboljim interesima učenika jer se na ovaj način podstiče socijalizacija djece i njeguje pozitivan takmičarski duh kod učenika, a sredstva koja se na ovaj način štede moći će se usmjeriti u poboljšanje materijalnog položaja škola i za investicije u školske objekte, saopšteno je iz Vlade RS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: