Podrška projektima mladih u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Podrška projektima mladih u BiH

Izvor: Herceg TV | Datum:28.07.2017.

Imaš ideju koju želiš realizovati u svojoj lokalnoj zajednici i za to ti je potreban novac i mentorska podrška? Želiš doprinijeti popularizaciji i razvoju omladinskog angažmana i aktivizma mladih u BiH kroz inovativan i kreativan pristup?

Rezultat slika za Schuler Helfen Leben

Fondacija Schuler Helfen Leben kroz Fond omladinskog angažmana nudi priliku svim mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za finansijsku podršku u maksimalnom iznosu od 4000 KM i mentorsku podršku koju će pružiti tim od 12 mladih ljudi, multiplikatora SHL-a.

Poziv je otvoren za sve omladinske ili nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedince. Ideje i aktivnosti projekata trebaju biti usmjerene na mlade od 14 do 28 godina i doprinositi razvoju lokalne zajednice, te uloge i položaja mladih.

Prijave se mogu slati do 30.9.2017. na e-mail [email protected] u formi FOA prijavnog obrasca koji se može pronaći na web stranici shl.ba.

Schuler Helfen Leben je njemačka organizacija čija priča započinje 1993. godine kada su njemački učenici sasvim spontano pokrenuli akciju pomoći svojim vršnjacima u tada ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Tokom prošle godine SHL je podržao realizaciju čak 47 projekata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: