Partnerski projekti sa civilnim sektorom: Trebinje među deset bh. gradova odabranih za učešće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Partnerski projekti sa civilnim sektorom: Trebinje među deset bh. gradova odabranih za učešće

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:31.07.2017.

Grad Trebinje je jedan od deset gradova i opština BiH koji su izabrani u prvom ciklusu za učešće u trogodišnjem Reginalnom programu lokalne demokratije na zapadnom Balkanu – ReLOaD.

Ukupan budžet projekta za BiH, koji se finansira sredstvima Evropske unije, je oko 4 miliona maraka, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Cilj ReLOaD projekta je jačanje partnerstava između vlasti i civilnog društva širenjem uspješnog modela transparentnog finansiranja projekata organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave.

„Drago nam je što smo izabrani u prvom ciklusu za učešće u ReLOaD projektu jer nam je cilj da unaprijedimo funkcionisanje gradske uprave, u svakom smislu. Smatram da ćemo kroz realizaciju projekata i kvalitetniju saradnju sa civilnim društvima koji funkcionišu i rade u Trebinju omogućiti građanima da što bolje upoznaju funkcionisanje gradske uprave, kao i da učestvuju u kreiranju nekih odluka“, rekao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

On je zahvalio donatorima iz Evropske unije i UNDP-a što je Grad Trebinje odabran za učešće u ovom značajnom projektu.

„Da li će i u kojem iznosu sredstva biti odobrena zavisiće od kvaliteta projekata. Još nije tačno definisano – ali vjerujemo da će oblasti poput turizma, kulturnog nasljeđa, socijalne zaštite – biti ona gdje će sredstva biti usmjerena. U septembru očekujemo raspisivanje javnog poziva, a značajan broj projekata mi već imamo spremljenih i ne sumnjam da će naš tim, zajedno sa nevladinim sektorom u gradu, ostvariti pravo na ovaj novac“, pojašnjava Ćurić za Radio Trebinje.

Sanja Bokun, rukovodilac ReLOaD projekta u BiH navela je da se za učešće u projektu prijavilo 32 od 48 jedinica lokalne samouprave, zahvalivši Gradu Trebinju na uspješnoj saradnji.

U prvom ciklusu projekta, osim Trebinja, iz RS učestvuju još Banjaluka i Bijeljina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: