Poslovno-investicioni forum u sklopu Nevesinjske olimpijade | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poslovno-investicioni forum u sklopu Nevesinjske olimpijade

Izvor: Opština Nevesinje | Datum:09.08.2017.

U okviru kulturno-sportske manifestacije Nevesinjska olimpijada Opština Nevesinje u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), kroz projekat „Dijaspora za razvoj“ organizuje poslovno investicioni forum sa dijasporom u subotu (12.08.2017.) sa početkom u 18:00 časova, u restoranu “Bukvica“.

OPŠTINA NEVESINJE I UNDP PRIREĐUJU POSLOVNO-INVESTICIONI FORUM

Na forumu će biti predstavljene poslovno investicione prilike i potencijali u Nevesinju, ideje perspektivnih i potencijalnih projekata ulaganja u opštinu Nevesinje, kao i prijedlozi za unapređenje saradnje i uklanjanja prepreka poslovanja sa dijasporom.

Učesnici foruma biće istaknuti članovi dijaspore iz reda privrednika i drugih značajnih oblasti razvoja nevesinjske opštine. Pored predstavnika dijaspore i uspješnih privrednika povratnika iz dijaspore, koji su svoje znanje i novac stekli van zemlje i odlučili da ga ulože na području opštine Nevesinje, na forumu će učestvovati i predstavnici Udruženja privrednika Nevesinja, značajni lokalni privrednici, poljoprivrednici i drugi istaknuti javni radnici Nevesinja.

Skup će naravno pratiti i predstavnici medija. Ukupan broj učesnika procjenjuje se na oko sedamdeset.

Opšti cilj projekta privlačenje znanja, vještina i investicija dijaspore, što će doprinijeti poboljšanju ekonomskog rasta opštine, stvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju socio ekonomskih prilika zajednice.

Specifični cilj projekta je razvoj foruma kao instrumenta za aktivno uvezivanje, razmjenu i saradnju sa dijasporom i njihovim organizacijama. Ovaj instrument je poseban po tome što se odvija u atmosferi održavanja tradicionalne kulturno-sportske manifestacije Nevesinjska olimpijada, koju posjećuje veliki broj članova dijaspore, pa se ovaj model može koristiti i u drugim opštinama za uspostavljanje sličnog mehanizma.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: