Pogledajte bogat dvodnevni program za slavu grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pogledajte bogat dvodnevni program za slavu grada

Izvor: Herceg TV | Datum:10.08.2017.

Krsna slava Grada Trebinja i Sabornog hrama - Sveto Preobraženje Gospodnje, i ove godine će biti proslavljena na svečan način uz bogat dvodnevni program.

Proslava počinje uoči Svetog Preobraženja, 18. avgusta, kada će u 17.00 sati na Trgu slobode biti otvoren Sajam meda i vina, nakon čega će od 18 časova u Kulturnom centru biti otvorena dokumentarna izložba „Srpski sanitet 1914-1918“.

Praznično večernje u trebinjskom sabornom hramu biće služeno od 19 časova, nakon čega će u 20 časova u Muzeju Hercegovine biti otvorena izložba „Istorija Industrije alata u Trebinju“, sa koncertom klasične muzike – Klauduje Krkotić (sopran), Olivere Perunović (klavir), Anje Dučić (vioina) i Sonje Marković (klavir).

U kulturno-zabavnom programu ove godine nastupiće Jelena Tomašević, a koncert je najavljen u 21 čas i 30 minuta na Trgu slobode.

Na praznik Svetog Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgusta, proslava krsne slave počeće Svetom arhijerejskom liturgijom u 9.00 sati u Sabornom hramu.

Lomljenje slavskog kolača je u 12.00 sati u Gradskoj upravi, a nakon toga je planirano polaganje cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja 1991-1996.

U krugu zgrade Policijske uprave Trebinje od 19 časova biće osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje poginulim pripadnicima CJB Trebinje u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a od 19:30 planirano je otkrivanje i spomenika patrijarhu srpskom Pavlu, koji će krasiti portu trebinjskog sabornog hrama.

Praznično večernje je od 20 časova, a potom će u 21 čas krenuti svečana litija ulicama grada. Proslava Svetog preobražanja završava kulturno-zabavnim programom na Trgu slobode – na kojem će nastupiti trebinjske grupe „Krugovi u žitu“ i „Industrija alata“.

Organizatori Preobraženskih svečanosti su Grad Trebinje i Crkvena opština Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: