Izbjegli iz Hrvatske protiv svojih predstavnika: Neka pravosuđe ispita njihove finansije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izbjegli iz Hrvatske protiv svojih predstavnika: Neka pravosuđe ispita njihove finansije

Datum:21.05.2015.

povratakSkupština Regionalnog udruženja izbjeglih lica iz Hrvatske „Povratak“, koju je sazvalo radno predsjedništvo ovog udruženja, donijelo je večeras odluku da od pravosudnih organa zatraži ispitivanje finansijskog poslovanja udruženja i rada njegovih čelnih ljudi – predsjednika Petra Babića i potpredsjednika Slobodana Dučića.

Članovi udruženja, koji su se odazvali večerašnjoj skupštini, za Babića i Dučića tvrde da su „nelegitimni predstavnici udruženja, kojima je mandat istakao još 2006. godine“, nakon čega „nije sazvana nijedna izborna skupština“, te optužuju da „još od osnivanja, prije 13 godina, nisu podnijeli nijedan finansijski izvještaj“ o novcu koji je po raznim osnovama stizao na račun „Povratka“.

„Samo od Grada za pet godina na naš račun slilo se oko 15 hiljada KM, zna se da su donacije stizale i iz privrede i resornog ministarstva, a nigdje o tom novcu nema nikakvog pisanog traga. Babić je nakon prve naše sjednice obećao finansijski izvještaj, čak je u medijima najavljivao da će sjednicu sazvati u aprilu, ali je nije bilo“, Snežan Redžo, kojem je ova skupština udruženja danas potvdila izbor za novog predsjednika „Povratka“.Član radnog predsjedništva Dušan Vukanović istakao je da je skupština večeras donijela i odluku da se sve relevantne institucije, preduzeća i organizacije „upozore da Babić i Dučić kao nelegitimni predstavnici udruženja zloupotrebljavaju njegovo ime i pečat“, ali i da se pokrenu procedure za blokadu žiro računa i poništenje pečata, koji Babić odbija da vrati, te obezbjeđivanje novih.Dušan Vukanović

Vukanović kaže da skupština smatra „i dalje spornim“ pet prvorangiranih i kriterijume rangiranja u vezi sa nedavno dodjeljenom donacijom u građevinskom materijalu, a među kojima su se našli i Babić i Dučić.

„On /Babić/ će sigurno opet da tvrdi da je ova skupština samo neformalna grupa građana i da su za njeno sazivanje potrebni glasovi više od 50% članova. To nije tačno. Zakonom o fondacijama i udruženjima utvrđeno je da se to pitanje određuje statutom udruženja, a pošto našim statutom to uopšte nije definisano – ono što nije zabranjeno, dozvoljeno je. Znači – i tri čovjeka mogu da sazovu skupštinu“, zaključuje Vukanović.


Izvor: Radio Trebinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: