Održana završna sjednica: Nevesinjska olimpijada protekla u najboljem redu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održana završna sjednica: Nevesinjska olimpijada protekla u najboljem redu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:17.08.2017.

Organizacioni odbor Nevesinjske olimpijade održao je završnu sjednicu posvećenu ovogodišnjem saboru tradicije i viteštva. Konsatovano je da je manifestacija protekla u najboljem redu i da se sportisti i gosti puni utisaka vraćaju kući.

ORGANIZACIONI ODBOR NEVESINJSKE OLIMPIJADE SUMIRAO UTISKE: MANIFESTACIJA PROTEKLA U NAJBOLJEM REDU

Načelnik opštine Milenko Avdalović zahvalio se članovima Organizacionog odbora, sponzorima, medijskim kućama i svim građanima Nevesinja na pomoći i promovisanju 142. Nevesinjske olimpijade. Prema riječima načelnika, ovogodišnja manifestacija je u nekoliko segmenata unaprijeđena, a kako je naglasio, najjači utisak na posjetioce i goste ostavile su trke konja, svečano otvaranje, Poslovno - investicioni forum i Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti. Avdalović je rekao da tradicija i popularnost ovog sabora obavezuju organizatore da čuvaju ugled manifestacije i stalno osmišljavaju nove sadržaje.

Ol z2

- Pokrenućemo inicijativu kod Vlade RS da Nevesinjska olimpijada postane događaj od republičkog značaja, namjeravamo sagraditi hipodrom, a imamo i druge ideje da našu tradicionalnu svetkovinu modernizujemo i učinimo samoodrživom - rekao je Avdalović.

Tokom sedam avgustovskih dana kroz hercegovačku varošicu je prodefilovalo 900 sportista koji su imali priliku da se nadmeću u 25 sportova i starih narodnih igara sa preko 50 disciplina. Jedni pored drugih bili su i amateri i profesionalci, i stari i mladi, a sve ih je zajednički krasio olimpijski duh.

Ol z3

Najmlađi učesnik  ovogodišnje Nevesinjske olimpijade Matija Ivanišević nema ni pune tri godine, ali je istrčao na atletsku stazu da najavi neke buduće šampione. Šahovski zaljubljenik Đorđo Novčić iz Bileće ima 80 ljeta, ali je pun energije došao da se okuša u društvu majstora drevne igre.

Najuspješniji ovogodišnji olimpijci su Radovan Grozdanić iz Danilovgrada i Danilo Kovačević iz Nevesinja koji su osvojili po tri medalje.

Ol z4


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: