Počelo obilježavanje krsne slave grada Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počelo obilježavanje krsne slave grada Trebinja

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:18.08.2017.

Trebinje će danas i sutra proslaviti krsnu slavu grada i sabornog hrama – Sveto preobraženje Gospodnje. Na Trgu slobode su već postavljeni izložbeni štandovi sa zaštitnim znakom Trebinja - medom i vinom. Svečano otvaranje Sajma meda i vina počinje u 17 časova

Pogledajte program proslave krsne slave:

Svečano otvaranje Sajma meda i vina na Trgu slobode je u 17 časova.

Od 18 časova u Kulturnom centru će biti otvorena dokumentarna izložba „Srpski sanitet 1914-1918“.

Praznično večernje u trebinjskom sabornom hramu biće služeno od 19 časova, a sat kasnije u Muzeju Hercegovine biće otvorena izložba „Istorija Industrije alata u Trebinju“, sa koncertom klasične muzike – Klauduje Krkotić (sopran), Olivere Perunović (klavir), Anje Dučić (vioina) i Sonje Marković (klavir).

Večeras će na Trgu slobode, od 21:30, Trebinjce i njihove goste zabavljati Jelena Tomašević.

Na najsvečaniji dan u godini u Trebinju Sveta arhijerejska liturgija u sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg počinje u 9 časova, sa prazničnim jutrenjem sat ranije.

U podne u zgradi Gradske uprave biće priređeno lomljenje slavnog kolača, nakon čega je planirano i polaganje cvijeća na spomenik braniocima Trebinja 1991-1996.

U krugu zgrade Policijske uprave Trebinje od 19 časova biće osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje poginulim pripadnicima CJB Trebinje u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a od 19:30 planirano je otkrivanje i spomenika patrijarhu srpskom Pavlu, koji će krasiti portu trebinjskog sabornog hrama.

Nakon prazničnog večernjeg od 20 časova, svečana litija ulicama grada krenuće u 21 čas, a proslava Svetog preobražanja završava kulturno-zabavnim programom na Trgu slobode – na kojem će nastupiti trebinjske grupe „Krugovi u žitu“ i „Industrija alata“.

Organizatori Preobraženskih svečanosti su Grad Trebinje i Crkvena opština Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: