REAGOVANJE – Babić: Neformalna grupa građana obmanula javnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

REAGOVANJE – Babić: Neformalna grupa građana obmanula javnost

Datum:22.05.2015.

babic reagovanjePredsjednik Regionalnog udruženja izbjeglih iz Hrvatske „Povratak“ Petar Babić reagovao je na tekst objavljen na našem portalu sa skupštine udruženja, koju je sazvalo radno predsjedništvo, tvrdeći ponovo da skup u maloj sali Gradske uprave nije bio skupština udruženja, već „sastanak neformalne grupe građana“, na kojem je „najmanje bilo izbjeglih iz Hrvatske“.

„Ranijim obavještenjem udruženje se ogradilo od ovakvih pojava i okupljanja i ti govornici nisu čak ni članovi udruženja, a među njima ima i raseljenih i povratnika, koji ne spadaju ni pod kategoriju – izbjeglih lica“, kaže Babić u saopštenju dostavljenom našoj redakciji, pojašnjavajući da se članom udruženja postaje prijavom, odnosno da izbjeglo lice ne mora biti istovremeno i član udruženja.

Babić je dodao da je na skupu u srijedu izneseno, a mediji prenijeli, niz neutemeljenih insinuacija na račun predsjednika i potpredsjednika „Povratka“, a u vezi sa finansijskim poslovanjem udruženja.

„Tu se radi o sredstvima granta Grada Trebinja u iznosu od 1.500 KM, a da bi aplicirali za svaku narednu godinu – moramo opravdati sredstva iz prethodne. Dakle, tu ne može biti nikakvih zloupotreba“, tvrdi Babić.

On je dodao da je „nekolicina onih koji su uzeli sebi pravo da se predstavljaju kao udruženje“ pozivom institucijama, privredi i organizacijama da ne vrše više uplate na žiro-račun „Povratka“ nanijela „veliku materijalnu i moralnu štetu udruženju“.

„Molim sredstva informisanja da se ubuduće Regionalno udruženje izbjeglih lica iz Hrvatske ‘Povratak’ ne pominje u kontekstu imena ljudi koji su govorili na tom skupu. Neka gospoda osnuje neko drugo udruženje – i neka se tako predstavljaju“, poručio je Babić.


Izvor: Radio Trebinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: