Postavljena nova turistička signalizacija u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Postavljena nova turistička signalizacija u Trebinju

Datum:23.05.2015.

Početkom ove sedmice u Trebinju je izvršeno postavljanje nove turističke signalizacije. Na više lokacija uz saobraćajnice u samom gradu, kao i na prilazima Trebinju postavljeni su znakovi koji označavaju pravce i razdaljinu do najinteresantnijih destinacija u gradu i okolini. Znakovi su ispisani na srpskom i engleskom jeziku.

U pitanju je Projekat prekogranične saradnje iz IPA fondova unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije, čiji su implementatori iz Bosne i Hercegovine - Grad Trebinje i Turistička organizacija Grada Trebinja. Projekat traje 18 mjeseci i u završnoj je fazi realizacije a aktivnosti koje su realizovane do sada su:

- štampanje zajedničkog promotivnog materijala sa opštinama iz Crne Gore a u pitanju su opština Nikšić i Pljevlja( dio ovoga projekta je i postavljanje interaktivnog izloga na plato manastira Hercegovačka Gračanica)

Pored ovoga ono što obuhvata ovaj projekat a čiji su radovi i dalje u toku je postavaljanje saobraćajne i turističke signalizacije od čeka ukupno 300 znakova ulične turističke signalizacije, 40 informativnih tabli, 50 saobraćajnih znakova i jedan znak sa radarom, rečeno nam je u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.

Ova signalizacija će svakako doprinijeti lakšem snalaženju turista koji odluče posjetiti najjužniji grad Republike Srpske. A sigurno je da je ovo još jedan u nizu faktora koji su bitni za razvoj lokalnog turizma.


Bojan Nosović


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: