Prvog septembarskog dana nas očekuje prijatnije vrijeme | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prvog septembarskog dana nas očekuje prijatnije vrijeme

Izvor: Herceg TV/RHMZ RS | Foto: Herceg TV | Datum:31.08.2017.

Danas je u Republici Srpskoj sunčano vrijeme uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost, veoma toplo i ponegdje vruće. Vjetar slab i promjenjljiv. Najviša dnevna temperatura vazduha od 29°C do 33°C, lokalno na sjeveru i jugu Hercegovine do 35° C, u planinama od 25°C.

Sutra nas očekuje malo prijatnije vrijeme i bez vrućine, uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Ujutro u Hercegovini i na istoku vedro ili malo do umjereno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno oblačno uz ponegdje kišu ili pljusak na krajnjem zapadu i jugozapadu. Tokom dana povećanje oblačnosti i u ostalim krajevima pa će popodne biti promjenljivo i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom, a u Hercegovini ostaje suvo i sunčanije.

U noći intezivnije padavine na sjeveru. Vjetar slab i umjeren, zapadni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu do 21°C, u planinama na istoku od 8°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 34°C, u planinama od 25°C.

U subotu (02.09.): Na jugu i jugoistoku malo do umjereno oblačno, a u ostalim krajevima oblačno uz poneki pljusak kiše na sjeveru i zapadu. Tokom dana i popodne jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima. Vjetar umjeren i pojačan, južnih smjerova na sjeveru u skretanju na sjeverni smijer. Jutarnja temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22°C do 28°C, na  jugu Hercegovine oko 32°C.

U nedjelju (03.09.): Preovladavaće oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje će biti i obilnijih padavina. Jutarnja temperatura vazduha od 10°C do 16°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha na zapadu od 15°C do 20°C, na jugoistoku  i u  Hercegovine od 23°C da 27°C, u planinama na zapadu od 13°C.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: