Otvoren sportski teren u Gučini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvoren sportski teren u Gučini

Izvor: Radio Trebinje | Datum:08.09.2017.

Revijalnom utakmicom rekreativaca svečano je otvoren novoizgrađeni sportski teren u trebinjskom naselju Gučina.

Zahtjev građana za uređenje igrališta je urodio plodom, te su gradski oci izašli u susret i pokazali da će ovakvu vrstu inicijative rado podržati.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je rekao da je u izgradnju igrališta uloženo oko 30.000 KM, i da je cilj Gradske uprave da se realizuje što više ovakih projekata, jer to poboljšava kvalitet života ljudi.

„Smatram da je veoma važno da se u svakom naselju, gdje ima puno djece i omladine, uradi takva jedna oaza, kako bi djeca imala gdje da se igraju i zato ćemo nastaviti da gradimo ovakva igrališta po trebinjskim naseljima. Ovo je prvi sportski objekat, koji je realizovan zajedničkim snagama Hidroelektrana na Trebišnjici i Grada Trebinja. Imamo teren za rukomet, fudbal i košarku i sada nastavljamo dalje da gradimo“, istakao je gradonačelnik Petrović.

Najavljujući nove projekte, kojima Grad Trebinje rukovodi, gradonačelnik Petrović je pomenuo atletsku stazu na stadionu Leotara i fudbalski stadion na lokalitetu Draženske gore.

„Sa ta dva velika objekta i dvadesetak manjih, koje planiramo izgraditi ili rekonstruisati po mjesnim zajednicama, mi ćemo omogućiti uslove za rekreaciju i treninge sportista i rekreativaca u Trebinju“, istako je on.

Gradonačelnik Luka Petrović i Zoran Radanović

I za Zorana Radanovića, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Gornje Police, ovo je projekat koji je uspješno realizovan, a na inicijativu građana.

Sportski teren koji je izgrađen u ovom naselju mnogo će značiti djeci i omladini, kao i rekreativcima, koji su do sada morali da odlaze u druga naselja“, kaže Radanović.

Uskoro nastavak radova na obilaznici

Gradonačelnik Luka Petrović je najavio skoriji nastavak izgradnje Istočne obilaznice. Radovi bi trebalo da započnu do kraja, ili početkom naredne godine.

„Uskoro očekujemo raspisivanje tendera, a sredstva, u iznosu od 700.000 KM obezbijedilo je Ministarstvo finansija u Vladi RS. Projektom je planirano asfaltiranje trase do bivšeg željezničkog tunela“, kaže gradonačelnik Trebinja.

On je najavio i rekonstrukciju Kolubarske ulice, koja povezuje naselje Tini sa ovom trasom obilaznice, kako bi se rasteretio saobraćaj u ovom dijelu Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: