Nevesinje: Veče mladosti i ljepote | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Veče mladosti i ljepote

Datum:24.05.2015.

Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio je večeras još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni defile gradskim ulicama pratio je veliki broj građana Nevesinja koji su izašli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

Maturanti su se okupili u holu Centra  gdje su napravili zajedničke fotografije sa razrednim starješinama. Pozirali su u svečanim odijelima i  posebno uređenim frizurama.

Prije svečnog defilea organizovan je obilazak Spomen sobe i odavanje počasti poginulim borcima Nevesinjske brigade.

Četa nasmijanih djevojaka i mladića krenula je potom u šetnju gradskim ulicama.

Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju sugrađana, rodbine i prijatelja. Prema svečanom protokolu defile je završen na Trgu Alekse Šantića  polaganjem cvijeća na bistu velikog pjesnika.

Maturanti su se potom uputili u  Salon " Pašajlić" gdje su uz pjesmu, ples i podsjećanja iz đačkih dana ispratili najljepše životno doba. Srednje obrazovanje steklo je136 učenika: 48 gimnazijalaca, 37 mašinskih tehničara, 25 ekonomskih tehničara i 26 poslovno – pravnih tehničara.

 

Bratić otvorio matursko veče

 Otvarajući matursko veče direktor škole Vukan Bratić je čestitao učenicima uspješno završeno srednje obrazovanje i poželio im sreću u nastavku školovanja.

 On je naglasio da se maturskom večeri okončava najbezbrižnije životno doba i da nastupaju prve ozbiljnije obaveze.

-   Izrasli ste u zrele i sposobne ličnosti koje će u budućnsti rješavati mnoge složene zadatke – poručio je Bratić.

Đak generacije Petar Samardžić

 Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponio je  gimnazijalac Petar Samardžić. Cijenjeno školsko priznanje zaslužio je  odličnim uspjehom,primjernim vladanjem i briljantnim nastupima na takmičenjima iz matematike i fizike. Petar će školovanje nastaviti u  Beogradi, a namjerava upisati  Elektro-tehnički fakultet.

Petar Samardžić

 

Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: