Требињски ватрогасци добили нову опрему | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Требињски ватрогасци добили нову опрему

Извор: Радио Требиње | Датум:15.09.2017.

Ватрогасној једници из Требиња јуче је у Станарима уручено 10 комплета ватрогасних униформи. Поред Требиња, специјализоване униформе уручене су и ватрогасним јединицама из Билеће и Љубиња.

Према ријечима Трипа Ћука, командира Територијалне ватрогасне јединице Требиње нови комплети опреме служиће за гашење пожара у затвореном простору. Опрема је донација Амбасаде Француске у БиХ, преко Републичке управе цивилне заштите РС.

„Опрема је била упућена у новоформирану ватрогасну јединицу Станари и они вишак одлучили да донирају Херцеговини.“, истиче он.

Ћук је појаснио да је донација уручена оним градовима и општинама који си током овог љета биле највише захваћене пожарима.

Трипо Ћук истиче да ће требињским ватрогасцима опрема много значити, јер је након урађене анализе опреме и средстава, утврђено да је неупотребљиво 35 до 40 процената личне и колективне заштитне опреме.

„Нама предстоји период обнове опреме и средстава. Поред Града Требиња, помоћ у набавци нове опреме обећала је Влада Републике Српске и Ватрогасни савез РС“, каже командир Територијалне јединице Требиње.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: