HET gradi most na lokalitetu neposredno ispod brane Gorica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

HET gradi most na lokalitetu neposredno ispod brane Gorica

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.09.2017.

Hidroelektrane na Trebišnjici raspisale su tender za izradu glavnog projekta saobraćajnog mosta preko Trebišnjice, a rok za dostavljanje ponuda je do kraja septembra.

Rezultat slika za het

Vedran Furtula, šef Službe nadzora investicija Hidroelektrana na Trebišnjici kaže za Radio Trebinje da će se most graditi na potezu između Studenca i male brane.

„Radi se o mostu koji će se graditi u okviru projekta velike obilaznice oko Trebinja, na lokalitetu neposredno ispod brane Gorica. Tenderski postupak je u toku, biramo glavnog projektanta mosta i do kraja mjeseca će biti završen, a rok za završetak izgradnje mosta biće definisan glavnim projektom“, naveo je on.

Furtula dodaje da Hidroelektrane na Trebišnjici finansiraju projekat i izgradnju mosta, a procjenjena vrijednost izrade glavnog projekta bez PDV-a je 200.000 KM.

 „Što se tiče tehničkih karakteristika mosta predviđeno je da bude za dvosmjerni saobraćaj sa pješačkim stazama. Dužina saobraćajnog mosta trebalo bi da bude oko 450 do 500 metara, a visina oko 30 metara“, rekao je za Radio Trebinje Furtula.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: