Čajniče: Održan Forum bezbjednosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Čajniče: Održan Forum bezbjednosti

Izvor: Herceg TV | Datum:18.09.2017.

Sjednica Foruma bezbjednosti povodom tradicionalnog obilježavanja praznika Male Gospojine održana je u Čajniču, a organizovao je načelnik opštine Goran Karadžić.

Sastanak je otvorio predsjednik foruma Vitko Dačević, koji je predložio dnevni red, a koji je jednoglasno usvojen.

Dačević je izjavio novinarima da je na sastanku bilo riječi o obilježavanju i organizovanju proslave ovog praznika, vjekovnog hodočašća vjernika i poklonika Čudotvornoj ikoni čajničkoj Krasnici, za njihov doček i prijem od strane svih nadležnih subjekata, kako bi ovaj nesvakidašnji skup protekao na najbolji mogući način, a na zadovoljstvo svih, i domaćina a i gostiju.

Aktivno učešće na Forumu uzeli su načelnik opštine Goran Karadžić i protojerej–stavrofor Momir Vasiljević, koji su prezentovali organizacijske planove prijema i dočeka hodočasnika i proslave Male Gospojine.

Takođe, predstavnici policijske stanice iznijeli su svoje planove o preduzimanju konkretnih mjera, te održavanju reda i mira za vrijeme trodnevnog trajanja vjerskog skupa.

Opština Čajniče pripremila je bogat kulturno–zabavni program za trodnevnu manifestaciju koja počinje u srijedu, 20. septembra.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, predstavnik Crkvene opštine Čajniče, protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, kao i predstavnici Policijske stanice, Vatrogasnog društva, ŠG „Vučevica“, JKP „Vrelo“, osnovne i srednje škole i drugi organi i organizacija sa područja opštine Čajniča.

Tekst i foto: Gordana Golubić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: