Sabor u Moskvi: Jačati veze slovenskih naroda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sabor u Moskvi: Jačati veze slovenskih naroda

Datum:27.05.2015.

U Moskvi je od 21. do 24. maja održan dvanaesti Sveslovenski sabor, kome su prisustvovali predstavnici 16 slovenskih zemalja, među kojima i delegacije iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

cerovici

Delegaciju iz Crne Gore, koja je u Moskvi boravila u organizaciji NVO „Stari mostovi”   iz Herceg Novog, činili su : Branko Cerović, prof. dr Jelica Stojanović, dr Budimir Aleksić, Slaven Radunović, Milutin Mićović, Neđeljko Strunjaš i Lale Cerović.

Kako je saopšteno, na saboru se raspravljalo o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalaze slovenski narodi, kao i o mogućnostima i perspektivama saradnje.

U danima Sveslovenskog sabora, a u godini jubileja 70 godina od pobjede nad fašizmom, posebna pažnja je poklonjena ulozi i značaju antifašističkih pokreta kod slovenskih naroda, sa akcentom Na ulozi Rusije.

Članovi delegacije iz Crne Gore uzeli su učešće u radu sabora referatima i diskusijama navodi se u saopštenju.

Kao rezultat rada sabora, usvojena je rezolucija 12. Sveslovenskog sabora, u kojoj je apostrofirana potreba za saradnjom i čvršćim povezivanjem slovenskih naroda, na planu jačanja političkih, kulturnih, naučnih, ekonomskih i duhovnih veza.


Izvor: Slobodna Hercegovina


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: