Postavljeni kontejneri za selektivno odlaganje otpada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Postavljeni kontejneri za selektivno odlaganje otpada

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:28.09.2017.

Grad Trebinje dobio je šest ekoloških ostrva sa kontejnerima za selektivno odlaganje otpada na lokacijama osnovnih i Centra srednjih škola. Glavni cilj projekta je edukovanje najmlađih sugrađana o značaju ispravnog odlaganja otpada, tako da je planirana i edukacija školaraca.

Momčilo Antonić iz firme „Euro beta“ iz Banjaluke, koja je i donirala 16 kontejnera Gradu Trebinju, istakao je da će oni omogućiti i rasterećenje gradske deponije.

Kako je naglasio Antonić, planirana je edukacija osnovaca, kojima će biti predstavljen značaj selektivnog odvajanja otpada, a planirana je i podjela edukativnog materijala, kao i takmičenja.

Zahvaljujući se firmi „Euro beta“ na vrijednoj donaciji, načelnik Odjeljena za prostorno uređenje u Gradskoj upravi Marko Rikalo istakao je da je opredjeljenje Grada Trebinja da riješi problem odlaganja čvrstog otpada.

Prema njegovim riječima, na području Trebinja kontejneri za odlaganje otpada loše su raspoređeni, ili ih nedostaje na određenim lokacijama, tako da je Grad Trebinje odlučio da na rješavanju tog problema radi na dva polja.

„Jedan dio je edukacija najmlađih, kako bi se poboljšala građanska svijest o očuvanju prirode. Drugi pravac je da će se u postupku dobijanja građevinske dozvole, pored saglasnosti postojećih javnih preduzeća, tražiti i saglasnost komunalnog preduzeća. Svaki investitor u postupku gradnje moraće na svojoj parceli  da obezbijedi mjesto za kontejnere i time ćemo riješiti probleme koje smo dobili izgradnjom velikih stambenih blokova u centru grada, gdje ne postoje obezbijeđena mjesta za kontejnere“. rekao je Rikalo.

Podsjećajući da je u Trebinju postavljeno skoro 700 kontejnera Nedeljko Lambeta, direktor ad „Komunalno“ najavio izmještanje gradske deponije Obodina na drugi lokalitet.

On je apelovao na sugrađane da određene vrste otpada odlažu u namjenske kontejnere i da otpad ne bacaju bez selekcije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: