BiH uspješno predstavljena na sajmu turizma u Tokiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

BiH uspješno predstavljena na sajmu turizma u Tokiju

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:28.09.2017.

Na najvećem sajmu turizma u Japanu "Turizam ekspo Japan 2017" koji je održan u Tokiju, predstavljena je i BiH u okviru zajedničkog izložbenog prostora pod sloganom "Balkan - Vaša sljedeća destinacija u Evropi", saopšteno je iz Agencije za unapređenje stranih investicija BiH.

Ponuda BiH na Sajmu turizma u Japanu - Foto: SRNA

BiH je predstavljena u okviru zajedničkog izložbenog prostora sa Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom i Albanijom, u organizaciji Japanske agencije za saradnju - JICA koja je osigurala promotivne brošure prevedene na japanski jezik.

Predstavnik Fipe u Japanu Šigehiko Nišihama i predstavnici Ambasade BiH u Tokiju su tokom četiri dana sajma održali brojne prezentacije o BiH kao turističkoj destinaciji.

Nišihama će uskoro početi pregovore sa nekoliko turističkih agencija Japana o organizovanju posjeta BiH u sklopu posjeta susjednim zemljama, a u saradnji sa Ambasadom BiH u Tokiju nastaviće rad na turističkoj promociji BiH na japanskom tržištu s obzirom na dobre odnose koje ima sa predstavnicima japanske turističke industrije.

Sajam u Tokiju je posjetilo više od 150.000 posjetilaca, navode iz Fipe.

BiH godišnje posjeti 6.000 turista iz Japana.

Iz Fipe napomi da je zahvaljujući naporima i radu Nišihame započeo izvoz vina iz BiH u Japan, što predstavlja značajan iskorak u izvozu proizvoda na veoma zahtjevno japansko tržište.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: